Hang és Fény meditáció

A Hang és Fény meditáció egy önálló, belső spirituális módszer, út,  amely elvezet az igaz önvalód, a Szellem megtapasztalásához és megismeréséhez.

A meditációs gyakorlat leírása:
• Ülj vagy feküdj le kényelmes pozícióban zavaró körülményektől mentes, csendes helyen.
• Csukd be a szemed és irányítsd figyelmedet a spirituális szem központjára, amely a fej középpontjában van, a szemöldököd felett.
• Énekeld magadban vagy hangosan az “Hu”¹szót vagy az “Ani-Hu”² kifejezést, ismétlődően.
• Folyamatosan tartsd figyelmedet a spirituális szem központján, amíg énekled a “Hu”-t vagy az “Ani-Hu”-t, olyan hosszan, amennyire csak lehetséges. Ha eltérülsz, eltávolodsz, egyszerűen vidd vissza figyelmedet a spirituális szem központjára és folytasd a éneklést/kántálást.
•  A meditáció során engedd meg magadnak, hogy megtapasztald és figyelhess a Szellemre önmagadban.

Érdemes a fenti meditációs gyakorlatot naponta alkalmaznod, s javasolt időről időre kissé növelned az időtartalmát. Kezdheted például 15 perccel, aztán minden hónapban +15 perccel növeld a meditálással töltött időt. Egy év alatt ezáltal bőven eléred a kitűzött 2,5 órás napi adagot. (Ez egy nap 24 órájának a 10%-a, ami az a “tized” Istennek, amit neki áldozol az idődből.)

1Utalva a Hu szóra: a modern Sufi, Hazrat Inayat Khan, Mysticism of Sound című könyvében {California: Hunter House, 1979; chapter 8} azt mondja: “A Legmagasabb Lény számtalan néven volt szólítva a különböző nyelveken, de a misztikusok úgy ismertők Őt, mint Hu (arab) … A hu hang a legszentebb …   A Hu misztériuma feltárul a Sufi számára, aki a beavatás útján jár … Angolul a “human” (emberi) szó jelentése: hu ‘Isten’-t jelent, és a man (amely a szanszkrit manah-ból származik) ‘elmé’-t jelent.”

2Utalva az Ani-Hu kifejezésre: a Surat Shabd irodalomban az “Anaa Hoo” az 5. területre utal vagy a lélek földjére (Call of The Great Master, Times of India Press, 1964, P. 168).
Ingyenesen letölthető Ani-Hu meditációs zene

További ingyenesen letölthető, magyarra fordított anyagokat talál az “Ingyenes letöltések” menüpont alatt.  www.ilm.org

Időpontok és helyszínek

A meditáció ingyenes, adományt köszönettel fogadunk. (Ha utalni szándékozik, kérem, tüntesse ezt fel az “ILM” vagy “Hang és Fény meditáció” kifejezést a megjegyzés rovatban. Így ezek az adományok eljuthatnak az ILM számára.)

Meg akarod érteni, mi az, hogy önismeret, milyen területei vannak, milyen módokon lehet elsajátítani.

Ha konkrét kérdésed, problémád van, s arra keresel ötleteket, megoldásokat, akkor kattints ide!

Tesztek, online tréningek, online vagy személyes közös munka velem – kattints ide, ha azonnal belefognál.