tanácsok

Praktikus tanácsok az önismereti úton járóknak #1

Légy nyitott. Mindenek előtt ez lehet a legfontosabb tanácsom számodra. Nyitott és kitartó.
A nyitottság odaad neked mindent, mit ismerned kell – helyzeteket, embereket, könyveket, élményeket, stb. A kitartás pedig lehetővé teszi, hogy át is éld. A sok csalódás és kerülő út (ha jobban megnézed, azokra is mind-mind szükség volt ám!) után eljuss a célhoz, amit mindig is kerestél.

Sokan pont azelőtt szaladnak tovább, mielőtt egy „áttörés” – a megértés egy mélyebb szintje – létrejöhetne.. Ők feladják, mielőtt valóban megérthetnék önmagukat.

Légy bátor, merj szembenézni a félelmeiddel és hajlandó újra átélni a fájdalmaidat!

A legtöbbünket a szenvedés juttatja el erre az útra. 

Ha minden rendben megy az életben, akkor csak nagyon keveseknek jut eszébe az önismeret elmélyítése. Míg ha gondok vannak, ha folyamatosan a munkahelyi problámák adódnak, ha tönkremennek a párkapcsolatok (és kísértetiesen ugyanazokon a módokon), ha állandóan veszekszem a szeretteimmel, ha mindig elégedetlen vagyok – akkor előbb-utóbb a legtöbb ember hajlandó elgondolkodni, mi is történik, vajpn mit miért tesz. És ekkor elindul felfedezni az okok láncolatát.
Légy tehát hálás az életedben lévő nehézségekért!

Mit is keresel? Nos, nem árt megfogalmaznod legalább Önmagadnak. Le is írhatod, így később is emlékezni fogsz rá, illetve a cél alakulását is jobban nyomon fogod tudni követni. Mert az bizony, ha nem is alapjában véve, de át- és átalakul ahogy haladsz előre. Inkább úgy mondanám: „kibomlik a jelentése”.

Sokan a boldogságot keresik – meg merem kockáztatni, hogy valójában mindenki a boldogságot keresi.
– Van, aki az anyagi javakban (arany, mostanában a pénz/befektetések/ingatlanok), a nagy házban, telepjáróban, nyaralóban, stb.
– akad, aki a hatalomban, a pozícióban gondolja megtalálni a boldogságát,
– van, aki a kapcsolataiban (párkapcsolat, szülőkkel, barátokkal, gyerekekkel való kapcsolat),
– vagy a szerepekben (anya, főnök, tanító, spirituális segítő, jó apa, stb),
– ki az élményeiben (utazások, kábszerek, a világ felfedezése, barlangtúrák, bungee jumping, spirituális élmények)..

Azonban ha figyelsz, láthatod és átélheted, hogy minden, mi boldogságot adott valaha, elmúlt. Minden múlandó. Minden? Valóban minden múlandó???

És ki is vagy te valójában?